HomeNoticiesEnterrament d’identificats del Cementiri Vell

Enterrament d’identificats del Cementiri Vell

Enllaç a la notícia al portal del 3/24

Enllaç a la notícia apareguda al web de Radio Les Borges

Enllaç a la notícia apareguda al web de TelePonent (amb vídeo)

Enllaç a la notícia apareguda al web de LleidaDiari

Enllaç al vídeo del Youtube sobre la noticia apareguda a TV3

Al cementiri del Soleràs, després de buidar la fossa més gran oberta fins ara a Catalunya, amb 146 esquelets, s’han entregat a les seves famílies les restes de quatre republicans.

Maria Teresa Mir, Ramón Jové i Leandro Preixens, veïns del Soleràs i morts el desembre de 1938 a causa dels bombardejos franquistes, ja reposen als nínxols familiars. També les restes d’en Josep Morales, veí de Vimbodí, combatent republicà al front del Segre i que havia desaparegut també el desembre de 1938, són en mans de la seva família i seran enterrats a l’Espluga de Francolí. La seva filla, Maria Moles, ha explicat que fins ara per a la seva mare i per a tota la família la situació ha estat un «martiri». Són les primeres identificacions genètiques que es fan al banc d’ADN català i que han permès tancar el cicle del dol a quatre famílies.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assistit als funerals i ha fet una crida a la gent que pugui tenir «indicis» de familiars desapareguts i víctimes de la guerra que participin del programa d’identificació genètica. Capella ha dit que «s’obren fosses per tancar dols» i ha anunciat al Cementiri Vell que hi haurà un espai de memòria per homenatjar les víctimes.

A la fossa del Soleràs, que es va obrir l’estiu de 2017, s’hi van trobar 146 persones. A Catalunya, segons el Departament de Justícia, hi ha 505 fosses localitzades i se n’han obert 38, 14 de les quals durant l’últim any.

This slideshow requires JavaScript.

Compartir:

Avís de cookies

Aquesta Web utilitza cookies per què tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el consentiment per l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra POLÍTICA DE COOKIES. Piqueu "Aceptar"

ACEPTAR
Aviso de cookies