HomeAulaAula 52, 2020-02-28

Aula 52, 2020-02-28

L’Aula d’Agricultura 52 va estar dedicada al “Futur econòmic del Soleràs”

El Domingo Flix va presentar els quatre ponents

El primer ponent, Jordi Sarlé, alcalde del Soleràs, ens va donar la seva visió, optimista malgrat tot, però parlant-nos de la burocracia que enderrereix tants projectes i de les deficiències que tenim a la comarca com ara carreteres, talls de llum i l’Internet deficient.

El Sergi Seró, president de la Cooperativa, va ser mes pesimista, exposant l’envelliment dels pagesos del poble i les dificultats per vendre l’oli amb noves demandes, como ara el Panell de tast que es demana pels olis verges d’oliva.

El tercer en exposar la seva visió va ser el Javier Pelegrí, President del reg garrigues sud, que ens va dibuixar un futur complicat tanbé pel tema de la falta de joven. “Només cal veure qui sóm aquí” va dir, però que cal fer el poble més atractiu.

Finalment, el Jordi Graell, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida, va lloar la bona actitud i iniciativa dels productors del poble, amb la fita de l’oli Premium, però també que amb els arancels del Trump els preus van per terra, i que també sóm masa individualistes.

Per rematar la vetllada, més llarga de lo que és habitual, donat el gran interés dels temes que es van tocar, varem gaudir d’un pica-pica del que no van quedar ni les engrunes.

Compartir:

Avís de cookies

Aquesta Web utilitza cookies per què tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el consentiment per l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra POLÍTICA DE COOKIES. Piqueu "Aceptar"

ACEPTAR
Aviso de cookies